SpELLeTjEs

Ga op avontuur in je eigen woonkamer! Waan je in de ruimte en ga op onderzoek naar het zwarte gat. Tover je slaapkamer om in het ultieme bamboeball indoorsportfestijn. Of ga helemaal in je element zitten met het periodieke ganzenbord spel. 

Planet X

Een spel voor kinderen vanaf 4 jaar.
Een avontuur in de ruimte. Reizend over sterren en planeten.
Je daagt elkaar uit om op elkaar te jagen of van elkaar weg te komen. Een kwestie van durven. Over sterren en planeten zolang mogelijk. Want pas op, het zwarte gat lonkt. Voor je het weet heeft de tegenstander je te grazen en word je gespaghettificieerd door het grote zwarte gat.

Voor dit spel heb je 1 dobbelsteen nodig. Print de plaat uit. Dat is het spelbord. Minimaal 8 pionnen zijn nodig om stappen te zetten over de sterren en planeten. Zelf pionnen bedenken zoals dopjes, legopoppetjes of gewoon uit een ander spel te lenen,

Op het bord is een zwart gat met daaromheen sterren en planeten te zien.

Het spel begint:
Iedere speler heeft 4 pionnen. Die staan allen buiten het speelveld.
De eerste die gooit mag het veld waar dan ook betreden en wandelt het aantal ogen op de sterren. Je mag links of rechtsom. Dan is de volgende aan de beurt. Je mag alle pionnen in je veld brengen bij elke beurt maar dat is niet verplicht.

Het doel van het spel is tikkertje in het heelal. Wanneer je met een gooi tot en met de laatste stap op een speler komt die op een ster staat. Dan valt de tegenspeler een nivo terug en moet hij naar een planeet naar keuze. Vanaf dan moet hij over de planeten verder wandelen. Op de planeten lopen is de gevarenzone. Wanneer de speler op een planeet door een tegenspeler op een ster eraf wordt getikt, dan moet hij naar het zwarte gat.
Wanneer alle pionnen van een speler in het zwarte gat zijn dan is het spel afgelopen.

De eerste gooi het veld in mag je niet een pion van een tegenstander eraf gooien.

Bamboeball

Je eigen indoorsport met twee matrassen, twee klerenhangers, breed plakband, een lichte bal en gaan! Wie het eerste bij de 11 is…Check de video voor de volledige uitleg! 

In mijn element

Een educatief spel waar je spelenderwijs de elementen leert kennen. Leert rekenen en de gewichten per element ziet. Ook hoe het periodiek stelsel is opgebouwd.

Aan de hand van dit bordpel maak je kennis met de scheikundige bouwstenen van de wereld om ons heen.

Wat heb je nodig voor dit spel. Een uitgeprinte plaat als speelbord. Een dobbelsteen en pionnen. Ook hiervoor zijn dopjes grote moeren leuk om te gebruiken. En blanco papiertjes en potlood of pen. En een rekenmachine.

Je dobbelt over het bord. De zwarte getallen van laag naar hoog  is het pad wat je bewandeld.

Bij elke beurt kom je op een element. Schrijf elk element op waar je komt en ook het gewichtnummer ernaast. Je telt bij elke beurt je gewichtnummer met het voorgaande op.

Je mag met meerdere spelers op een vakje staan. Als dat gebeurt raken beiden de punten van dat vakje kwijt.

De dobbelsteen heeft alleen zes als bijzondere worp, dan mag je nog een keer gooien, behalve bij het zware deel gaat dat niet op (zie zware pad).

Doel van het spel: degene met de meeste punten wint.

Finish je als eerste dan krijg je 200 punten.

Eindig je als laatste dan gaan er 100 punten vanaf

Alle spelers op die niet als eerste of laatste eindigen krijgen of verliezen geen punten.

Het aantal elementen wordt ook opgeteld. Degene met de meeste elementen krijgt 50 punten.

Degene met de meest verschillende kleuren elementen wint 50 punten.

Alles bijelkaar opgeteld en afgetrokken? De speler met de in totaal meeste punten heeft gewonnen.

Bijzondere vakjes van elementen.

Elementen die vlak naast elkaar hetzelfde gewichtnummer hebben. Land je opeen-navolgend op de elementen die naast elkaar liggen met hetzelfde gewichtnummer, dan worden die van elkaar afgetrokken. Je verdient dan niks.

Het zware pad: De vakjes binnen het rode kader. Dit zijn zware elementen. Daardoor worden alle even worpen (2-4-6-) gehalveerd. Bewandel je dit pad, dan loop je vertraging op maar vang je veel punten.

De vakjes 57-71 La-Lu: dit is een portaal naar de Lanthaniden, hierdoor sla je het zware deel over en wandel je het gele pad af tot de finish.

De vakjes 89-103 Ac-Lr: is het portaal naar het pad van de Actiniden. Hier sla je ook het zware pad over en wandel je over het roze pad naar de finish.

Zin in meer spelletjes? Kijk snel naar het "Het Voor Altijd Vakantie boek"