anniegerretsen.nl

(pick somebody up - Raul Midon)

Actie in de taxi !

Staat van de Menselijke Maat

De Staat van de Menselijke Maat is begonnen als een sticker-collectief met Vera Koning. Vanuit daar rolde een samenwerking met Martine Doppen. Zij voerde campagne voor een groen geluid. Tijdens de verkiezingen van 2021 hebben we tijdens de Corona pandemie, een poëtische protestmars georganiseerd. Dwars door hartje Amsterdam vormden we een lint van licht. Check het filmpje hoe de volgende generatie hoop geeft in barre tijden.

Pride Kast MVS

Geïnspireerd op Het Homomonument: Don’t hide this Pride.

De Corona Pandemie hakte er op veel fronten goed in. De hele culturele Amsterdamse sector lag plat. Dit raakte eveneens direct het hart van de regenboog community. 

MVS heeft als media platform destijds een verbindende factor gespeeld. Het pijnlijk besef dat het niet elk jaar een feestje kan zijn waar iedereen welkom is. Te zijn wie je mag zijn, zonder schaamte. En bovenal in alle kleuren van de regenboog. https://www.homomonument.nl/nl

Burgerinitiatieven

voor groot en klein

Groot denken klinkt soms wat arrogant. Maar ach waarom niet. We zijn er per slot van rekening voor elkaar. Om de wereld een ietsje pietsje beter te maken. 

Je betrokkenheid kan van intrinsieke motivatie zijn. Een startpunt dat legitiem is ten alle tijde. Anak Sumatera is zo’n project. En bewijst waarom groot denken, mensen beweegt tot mooie dingen.

Een groen hart heeft niet iedereen. Al is het natuurlijk een vaststaand gegeven dat we niet zonder kunnen. Biodiversiteit kun je bewerkstelligen door te vertrouwen op de natuur. Check dit filmpje en kijk wat jij kan doen op de vierkante meter.

Deze Paradijsvogel is ongenaakbaar. Op een orgel-bootje, met een bakfiets, Toon Borst begon klein met een paar vreemde valuta. De wereld in je hand moet hij gedacht hebben. 

Kijk waar jij je vreemde munten kan droppen bij een winkel in de buurt.

Stand with the woman of Iran

De onderdrukking van vrouwen in Iran, bewijst dat er nog een lange emancipatie strijd te gaan is. 

Mahsa Amini is symbool gaan staan voor die strijd. In Iran maakt de zedenpolitie zich schuldig aan discriminatie, intimidatie en mishandeling van vrouwen. Wanneer zij niet aan volledige haarbedekking doen, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor hun leven en dat van hun naasten. 

Met dank aan Rene Lenting, Marcel en Patrick Bossing is dit project tot stand gekomen.

Voor de vrouwen van Iran heb ik dit project afgelopen najaar afgerond.